Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

KÖP 2/3/4 PRODUKTER, FÅ 10%/12%/15% RABATT

Vad är Oud och hur Luktar Oud-Parfym?

Vad är Oud och hur Luktar Oud-Parfym?

Oud är en av de mest eftertraktade, komplexa och kanske mest utsökta doftingredienserna i världen. Dess unika och långvariga doft skiljer den från andra alternativ. Dessutom är oudens ursprung extremt intressant! För att ta reda på mer om historien, populariteten, doftprofilen och mer – fortsätt läsa detta blogginlägg om "vad är oud?"

Vad är oud (Oudh)?

Oud, även känt som agarwood eller aloeswood, är ett hartsrikt trä. Det utvinns från ett tropiskt agarträd, och när det infekteras av mögel (phialophora parasitica) skyddar det sig självt genom att producera en mörk doft. Så, hartsen i trädet är det som vi känner som oud, vilket sedan skördas för att skapa en mängd olika produkter - mest känd är parfym. Flisor från trädet bränns också ofta som rökelse.

En kort historia: Var kommer oud ifrån?

Oudens ursprung går tillbaka till Assam, Indien. Användningen av oud kan spåras tillbaka till antika kulturer, och det används fortfarande i många religiösa sammanhang, inklusive muslimska och kristna ceremonier. Processen där oud erhålls anses vara symbolisk, eftersom den representerar återuppståndelse – när trädet har blivit korrumperat, återföds det som en fantastisk doft.

Det kan nu också hittas i Mellanöstern och Sydostasien, där det är mest eftertraktat. På grund av produktens sällsynthet odlas det över hela världen, så det finns många variationer av doften på marknaden.

Det är först på senare år som oudens popularitet har spridit sig till Storbritannien och USA, tack vare sociala medier (särskilt TikTok).

Varför är oud så populärt?

Oud är extremt populärt av olika skäl.

Den främsta anledningen till att oud är så populärt är dess unika, komplexa doft. Det används i stor utsträckning inom parfymindustrin eftersom det är mycket efterfrågat av kunder runt om i världen. Doftprofilen får det att helt enkelt lukta dyrt, vilket gör att det älskas.

En annan anledning till att oud är så populärt är dess känsliga egenskaper. Eftersom det används i traditionella medicinska ritualer är det skonsamt mot huden, vilket gör att människor reagerar bra på det när det används i parfymer.

Hur luktar oud?

Oudens åtråvärdhet kommer från dess komplexa och oemotståndliga doft. Här är några av de noter du kan känna:

Rökig Kryddig Mysk Träig Vanilj Tobak Om du är intresserad av att lägga till denna doft i din samling, bör du kolla in Sunnamusks omfattande sortiment av premiumparfymer. Eller, du kan skapa din egen skräddarsydda doft hos oss, boka din session idag.

Varför är oudparfymer så dyra?

Oud kan kosta så mycket som $100 000 per kilogram! Som ett resultat kan parfymer, rakvatten och rumsdofter som innehåller det vara mycket dyra.

Den främsta anledningen till att oudparfymer är så dyra är på grund av hur svårt det är att få fram doften. Hartsen skapas endast när trädet infekteras av mögel, vilket är extremt sällsynt. Endast 2 % av träden producerar faktiskt det! Detta är också en lång process, vilket ökar produktens känslighet.

En annan anledning är att agarträdet anses vara ett av de dyraste träslagen i världen, och marknaden är värd 5 miljarder pund. Eftersom det är mycket eftertraktat anses det vara en utrotningshotad art. Träets sällsynthet ökar kostnaden.

Vad skiljer oud från andra dofter?

Oud är komplext. Det luktar inte bara fantastiskt, utan när det interagerar med en individs hud skapar det en unik doft. Denna mystiska aspekt är extremt lockande och skiljer det från andra alternativ på marknaden.

Oud är en intressant, oöverträffad doft. Om du letar efter din signaturoud, kolla in några av Sunnamusks mest ikoniska val:

Oud Splendor: den perfekta kombinationen av kryddigt och sött.

Afgan Oud: en mystisk blandning av vanilj och trätoner.

Oud Sheikha: en förtrollande, orientalisk mix av dofter.

Kan du inte bestämma dig? Varför inte prova vår klassiska kombination som inkluderar Oud Splendor och Alluring Empress.

Din väska

Grattis! Din beställning är berättigad till gratis frakt You are 50 kr away from free shipping.
Inga fler produkter finns att köpa

Din vagn är tom