Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

KÖP 2/3/4 PRODUKTER, FÅ 10%/12%/15% RABATT

Den Ultimata Guiden till Förvaring av Parfym

Den Ultimata Guiden till Förvaring av Parfym

Att förvara dina dofter på rätt sätt är avgörande! Oavsett om du har dyra, lyxiga dofter eller budgetvänliga parfymer, kan du få mer från dem om de tas om hand på rätt sätt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera idéer för parfymförvaring, från de bästa platserna att förvara dem på till temperaturen.

Här är våra bästa tips för förvaring av parfym…

Håll flaskan stängd Ett enkelt tips att tänka på är att hålla parfymflaskan stängd. När parfymen utsätts för syre börjar den oxidera, vilket får doften att späda ut och därmed försvinna över tid.

Förvara din parfym på en mörk plats Vi rekommenderar att du håller dina parfymer på en mörk plats, borta från direkt solljus och artificiellt ljus. Överdrivet ljus på en öppnad eller oöppnad parfymflaska kan skada doften.

Exponering för ljus kan orsaka nedbrytning av strukturerna i doften. Om du utsätter en parfym för ljus kommer den endast att hålla i upp till sex månader! Doften kommer att bli obehaglig och ge sura toner.

Sammanfattningsvis bör du förvara dina parfymer på mörka förvaringsplatser. Här är några av de bästa platserna:

  • Skåp
  • Lådor
  • Förvaringslådor
  • Originalförpackning

Förvara din parfym på en torr plats Fukt och vatten kan orsaka skador på parfymer, eftersom de kan orsaka kemiska reaktioner och bryta ner doftens struktur, vilket kan förändra doften. Dessutom kan fuktighet få parfymen att avdunsta, vilket lämnar dig med mindre av doften att använda!

Därför bör du undvika rum med varierande fuktnivåer, t.ex. kök eller badrum, eftersom dessa rum tenderar att ha ånga. Om du bor på en fuktig plats kan du överväga att investera i en avfuktare. Detta hjälper till att ta bort fukt från luften.

Undvik att förvara dofter i badrummet Badrummet är en av de värsta platserna att förvara dina dofter på. Här är några anledningar:

  • Fluktuerande temperatur: Badrummets värme förändras ständigt, främst på grund av användning av olika temperaturer på vattnet. Detta är inte bra för parfymer, eftersom det kan orsaka en serie oönskade kemiska reaktioner.
  • Fuktighet: Det finns höga nivåer av fukt i luften i badrum, vilket inte är fördelaktigt för parfym, eftersom det kan bryta ner strukturer i doften och till och med få den att avdunsta.

Att förvara parfym i badrummet kan inte bara orsaka problem med doften, utan även med parfymflaskan. Till exempel kan etiketten börja lossna eller flaskans färg blekna.

Förvara parfymen i originalkartongen Även om du kanske vill visa upp parfymflaskan är det mycket rekommenderat att du behåller den i originalkartongen. Förpackningen erbjuder ytterligare skydd mot direkt ljus och fukt. Dessutom hjälper den att hålla en konstant temperatur på flaskan.

Om en olycka skulle inträffa, t.ex. om flaskan droppar eller faller från hyllan, erbjuder originalkartongen dämpning och kan förhindra att flaskan går sönder.

Förvara på en låg hylla Ett annat enkelt men avgörande tips är att förvara parfymer på en låg hylla. Om du sätter doften på en hög hylla och den faller ner kan det orsaka att flaskan går sönder eller krossas. Detta är inte bara slöseri med en doft, utan kan även lämna ett rum med en stark doft i veckor eller till och med månader…

Håll flaskan förseglad Vi rekommenderar att du håller flaskan stängd tills du är redo att använda den. Om du öppnar den för att testa doften eller använda den bara en gång, börjar den oxidera. När oxideringsprocessen har startat har du två år på dig att använda parfymen innan doften börjar blekna.

Ändå, om du följer några av de andra tipsen för parfymförvaring nedan, kan du förlänga doftens livslängd bortom två år.

Undvik överdriven skakning Även om det kan vara frestande att skaka en parfym för att maximera dess doft, är detta inte rätt sak att göra. Att blanda en doft kan orsaka oxidation, på grund av bubblor som bildas inuti doften. Detta kan förstöra kemiska bindningar och späda ut några av de mer känsliga tonerna i parfymen.

Förvara i originalflaskan Det kan verka lockande att överföra dina dofter från deras originalflaskor till dekorativa parfymflaskor, men detta är inte det bästa för dofterna. Det kan orsaka att doften blir sur, eftersom dessa flaskor inte har designats på rätt sätt. Till exempel är originalflaskor för alla dofter designade för att vara täta och ha ett skräddarsytt sprayhuvud (så att rätt mängd av doften sprids).

Ta med en mindre flaska när du reser Som nämnts, att ta av korken på din parfym kommer att påskynda nedbrytningsprocessen för din doft - överväg att köpa en resestorlek av din favoritdoft för att undvika problem med luftexponering. I det långa loppet kommer det troligtvis att spara dig pengar.

Försök att upprätthålla en konstant temperatur Temperaturen har en inverkan på den kemiska strukturen i parfym, eftersom det kan orsaka förändringar och förstöra den läckra doften av dina favoritdofter.

Om temperaturen är för låg eller för hög kommer doften inte att reagera väl. När du väljer var du ska förvara din parfym, måste du överväga värmen och temperaturens konsekvens. Till exempel, kommer ett drag in i rummet? Kommer det för mycket direkt solljus in i rummet?

Som ett resultat bör du aldrig förvara din parfym i badrummet eller köket, eftersom temperaturen fluktuerar beroende på aktiviteten i rummet. Du kan överväga att förvara dina dofter i din garderob, eftersom den förblir sval året runt. Om du har stora fönster som vetter mot solen kan det dock vara varmare än ditt genomsnittliga rum, och du bör undvika att sätta dina dofter här.

Kontrollera doften för missfärgning Även om detta inte är ett förvaringstips, rekommenderar vi att du kontrollerar dina dofter för missfärgning som en allmän underhållspraxis.

Missfärgning kan indikera att doften börjar bli dålig och att du kanske måste vidta extra försiktighetsåtgärder med förvaringen.

Det är viktigt att komma ihåg att naturliga ingredienser kommer att mörkna över tid, utan att doften förändras. Men om parfymen är skapad med syntetiska dofter bör färgen inte ändras med åldern.

Förvara parfymen i en lufttät behållare Om du vill förlänga livet på dina favoritdofter ytterligare, kan du överväga att dubbelpacka dem. Du kan förvara flaskan i originalförpackningen och lägga flaskan i en lufttät påse. Detta säkerställer att ingen luft och inget ljus når flaskan, vilket ger minimala nivåer av syre och direkt ljus.

Välj dofter som håller längre Att vidta åtgärder för att förvara dofter säkert och korrekt är avgörande, men om du har en parfym av dålig kvalitet eller dofter med särskilda toner som inte är långvariga, kanske de inte håller lika länge.

Toner som blommor och citrus är inte långvariga. Om du vill ha en hållbar doft kan du överväga en oud (oudh) parfym.

Om du är intresserad av att köpa en långvarig doft, kolla in Sunnamusks kollektion av parfymer eller skräddarsydda dofter för att skapa din egen signaturdoft som håller länge.

Din väska

Grattis! Din beställning är berättigad till gratis frakt You are 50 kr away from free shipping.
Inga fler produkter finns att köpa

Din vagn är tom