Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

KÖP 2/3/4 PRODUKTER, FÅ 10%/12%/15% RABATT

Kan parfym bli dålig?

Kan parfym bli dålig?

Har du någonsin undrat om parfym har ett utgångsdatum?

Eller hur länge varar parfym?

Kanske har du till och med funderat på vad tecknen är på att parfymen har gått ut. I den här bloggen kommer vi att täcka alla dessa ämnen och mer! Kort sagt, precis som alla skönhets- och kosmetikprodukter, har parfym en begränsad hållbarhet. En viktig skillnad mellan parfym och andra produkter är att produktens livslängd beror på ingredienserna och hur du förvarar parfymen.

Går parfym ut?

Parfym går faktiskt ut, men många har inte ett förutbestämt utgångsdatum. Även om det beror på kvaliteten på ingredienserna i doften, beror det också på hur du förvarar produkten. Längre ner i den här bloggen kommer vi att diskutera detta mer i detalj.

Du bör inte ignorera ett parfymutgångsdatum. Det kan lukta obehagligt på grund av den förändrade kemiska sammansättningen. Det kan också irritera din hud och orsaka allergiska reaktioner, vilket kan resultera i röda märken eller blåsor på din hud, klåda och andra obehagliga effekter som du kan behöva söka medicinsk hjälp för.

Hur vet du om din parfym har gått ut?

Det finns tre huvudindikatorer på att din parfym har gått ut, och dessa är:

Luktar doften annorlunda än när du först köpte den?

Ett enkelt sätt att kontrollera om din parfym har gått ut är att lukta på den. Spraya lite och bedöm doften. Om den luktar mycket annorlunda än när du först använde den, är det ett starkt tecken på att den är på väg att gå ut eller redan har gjort det. En vanlig lukt för utgången parfym är vinäger eller obehagliga kemiska dofter.

Har färgen på parfymen förändrats?

Ett annat sätt att kontrollera om din parfym har gått ut är att titta på färgen. När parfymer blir äldre, blir färgen på vätskan mörkare.

Har parfymen ett utgångsdatum på flaskan eller förpackningen?

Vissa parfymer har ett utgångsdatum tryckt på botten av flaskan eller förpackningen. Detta kan vara tryckt som ett batchnummer eller ett PAO (Period After Opening) nummer. Batchnumret visar när och var parfymen tillverkades. Vanligtvis i form av tre till 12 siffror. Online kan du söka efter ditt batchnummer och det kommer att visa åldern på din parfym, så att du kan räkna ut dess ålder. Ett PAO-nummer visar antalet månader doften kommer att hålla efter att den har öppnats. Om datumet är på väg att närma sig, har kommit eller har passerat, kommer din parfym att vara utgången.

Om du är osäker på om din parfym har gått ut, bör du göra ett plåstertest. Du kan göra detta genom att spraya en gång på insidan av ditt handled och sedan vänta 24 timmar för att se hur du har reagerat. Ett annat alternativ är att spraya parfymen på dina kläder, istället för på din hud. Detta är ett säkrare sätt att njuta av doften.

Hur förvarar man parfym?

Hur du förvarar dina parfymflaskor kan hjälpa till att hålla doften i gott skick så länge som möjligt. Här är några av våra bästa tips för förvaring av parfym:

Förvara din doft på en mörk och torr plats: Vi rekommenderar att du håller dina parfymer borta från direkt solljus och artificiellt ljus. Detta kan orsaka att den kemiska strukturen bryts ner, och den kan endast hålla i upp till 6 månader. Exponering för fukt kan också orsaka att strukturer bryts ner, eftersom kemiska reaktioner kan uppstå.

Håll parfymen i originalkartongen och flaskan: Förpackningen av flaskan erbjuder skydd mot direkt ljus och fukt. Det hjälper också till att reglera temperaturen på en konstant nivå. Vi rekommenderar också att du inte överför parfymen till en annan flaska, eftersom den som den kommer i är specifikt designad för att förlänga livslängden på doften.

Försök att hålla en konstant temperatur: Frekventa temperaturändringar kan orsaka att doften av parfymen förändras. Om temperaturen är för låg eller för hög, kommer doften inte att reagera bra med den. Så när du väljer vilket rum du ska förvara din parfym i, bör du överväga om det kommer drag in och om det är för mycket direkt solljus. Du bör välja ett ställe som är svalt året runt, till exempel inuti ett skåp eller din garderob.

Här är några av de bästa platserna du kan förvara dina dofter:

  • Skåp
  • Lådor
  • Kartonger
  • Originalförpackning

Hur länge kan parfym hålla sig om den är oöppnad?

En annan viktig aspekt av frågan “hur länge varar parfym?” är hur länge den kan hålla om den är oöppnad.

Varje parfym är unik. Det är svårt att säga hur länge en parfym kan hålla om den är oöppnad. Generellt sett kan en parfym hålla i år (till och med decennier) om den är oöppnad.

När en parfym har öppnats börjar doften att oxidera, vilket så småningom får doften att blekna över tid.

Ett bra tips är att bara öppna en ny parfym när du har använt upp en annan. Detta gör att du får ut det mesta av dina dofter och förlänger livslängden.

Kan du förlänga livslängden på en parfym?

Det finns några sätt att förlänga livslängden på en parfym. Här är några topp-tips och tricks:

  • Se till att du förvarar parfymen på rätt sätt. Håll den på en plats borta från direkt solljus och artificiellt ljus, på en plats med en konstant temperatur. Det är också rekommenderat att du håller parfymen i sin originalförpackning och flaska.
  • Öppna inte parfymen förrän du är redo att använda den. Från det ögonblick den öppnas börjar PAO-tiden att gälla.
  • Investera i en högkvalitativ, långvarig parfym med bra hållbarhet.
  • Använd parfymen tills den är tom. Att rotera mellan olika dofter gör att parfymerna går ut snabbare.

Hur ersätter man din parfym?

Om din parfym har gått ut måste du ersätta den. Oroa dig inte, detta är ett spännande köp!

När du väljer vilken parfym du ska investera i, vill du välja en långvarig doft som kommer att hålla i många år framöver. Så du bör överväga kvaliteten och doftnoterna av parfymen. Om du vill ha en kraftfull doft kan du överväga att köpa en parfym som innehåller oud.

Kolla in vår kollektion av högkvalitativa, lyxiga parfymer som varar länge.

Din väska

Grattis! Din beställning är berättigad till gratis frakt You are 50 kr away from free shipping.
Inga fler produkter finns att köpa

Din vagn är tom